Publicerad den Lämna en kommentar

Ugnsöppning

Det är alltid lika spännande att öppna en glasyrugn. Denna gången var det en hel del HOVENÄS koppar och muggar för er som väntat. Också lite specialbeställningar och annat inför den stundande Kostnatten i Falköping. Nästa släpp i webbutiken blir den 10 oktober.

Publicerad den Lämna en kommentar

Meditativ drejning

Idag unnade jag mig en lång härlig stund i drejverkstan. Det var otroligt så underbart rogivande. Inga måsten eller krav utan 100% skapande och avkoppling. Resultatet blev några vaser, krukor och början på en beställd tekanna. Om du är nyfiken på att se vad lite glimtar från resultatet så kika på klippet här längst ned.

Hoppas att du också fick ladda batterierna i helgen! Vad gjorde du för kul?

Drejad kruka, penslad med svart engobe och sedan karvat mönster med DiamondCore Tools verktyg
Glimtar från min drejning denna söndag
Publicerad den Lämna en kommentar

Kreativ helg i nystädad verkstad

Det finns inget som ger mig så mycket energi som när jag hinner unna mig egentid i min verkstad. Efter en intensiv arbetsvecka med många check i boxarna och mina killar fullt upptagna med annat blev det äntligen dags för långa härliga timmar framför drejskivan och över arbetsbänken. Denna gången testade jag lite nya former på muggar i den gråbeige leran som jag använder i serien KLIPPHÄLL samt några härligt vida koppar i min lavalera som ska få en vit glasyr över sig. Kanske är det så att en ny serie håller på att skapas, vi får se… Fick också besök av ett glatt gäng i min vänkrets som var nyfikna på vad jag gjorde och fastnade lite extra för mina nya tallrikar. Alltid kul med lite uppskattning. Nu känner jag mig full av energi igen och redo för en ny spännande vecka på mitt ordinarie jobb. Önskar er alla en fin vecka!